Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η Elcora Ltd κατασκευάζει και τοποθετεί ηλιακά θερμικά συστήματα υψηλής ποιότητας στην Κύπρο εδώ και 35 χρόνια. Ο ιδρυτής της, Κώστας Νικολάου, εγκαθιστούσε συστήματα από το 1959 όταν ακόμα η παροχή ζεστού νερού από το ηλιακό ήταν σε εμβρυακή μορφή και τα συστήματα πρωτογενή και στοιχειώδη. Με την πάροδο του χρόνου, γίνονταν όλο και πιο προφανές στον Κώστα ότι το μέλλον της δύναμης του ήλιου ως πηγή δωρεάν ενέργειας κατείχε τεράστιες δυνατότητες. Έτσι το 1979, ο ίδιος και η σύζυγός του Έλλη, ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση κατασκευής και εγκατάστασης συστημάτων για την αγορά της Κύπρου.

Παραμένοντας οικογενειακή επιχείρηση, η Elcora διατηρεί την ισχυρή της δέσμευση στα περιβαλλοντικά θέματα και στις λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με τη νέα γενιά στα ηνία, η εταιρεία εξακολουθεί να διακατέχεται από ένα κλίμα ενθουσιασμού.

Όλοι προσβλέπουν με σιγουριά στο μέλλον, υιοθετώντας μια πρωτοποριακή και άκρως επαγγελματική προσέγγιση σε όλα τα ζητήματα.

Σήμερα, στις σύγχρονες παραγωγικές της εγκαταστάσεις στη Λεμεσό, η Elcora σχεδιάζει και κατασκευάζει μια σειρά από υψηλής ποιότητας ηλιακά θερμικά συστήματα, ηλιακούς θερμικούς συλλέκτες, κυλίνδρους και δεξαμενές ζεστού νερού. Η εταιρεία ελέγχοντας την παραγωγική διαδικασία, ενσωματώνει αυτομάτως τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στα σχέδια και στις μεθόδους παραγωγής της, προσφέροντας πάντοτε προϊόντα που αξιοποιούν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

Συνεχής επένδυση σε νέες τεχνολογικές εφαρμογές και σε μηχανήματα παραγωγής καθιστούν την εταιρεία ικανή να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Πρόσφατα, άρχισε την κατασκευή συστημάτων combi, τα οποία είναι συνδυασμένα ηλιακά θερμικά συστήματα όπου μέσω της χρήσης εναλλακτών θερμότητας προσφέρουν συνεχή έλεγχο της θερμοκρασίας για οικιακές και εμπορικές χρήσεις. Η εταιρεία έχει επίσης δρομολογήσει την είσοδό της στα συναρπαστικά πεδία των επόμενης γενεάς ηλιακών και εναλλακτικών ενεργειακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των καινοτόμων γεωθερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων (pv).

Η Elcora Ltd έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες κατασκευής και προμήθειας ηλιακών θερμικών συστημάτων στην Κύπρο. Η ανάπτυξη αυτή έχει επιτευχθεί με μια απλή, αλλά αποτελεσματική στρατηγική: με το να μην επιδέχεται ποτέ συμβιβασμούς στην ποιότητα των προϊόντων της, ενώ παράλληλα να προσφέρει αξιόπιστα και αποδοτικά ηλιακά θερμικά συστήματα σε προσιτές τιμές.