Η Elcora είναι μία από τις πιο πρωτοποριακές και επιτυχημένες εταιρείες κατασκευής και προμήθειας ηλιακών θερμικών συστημάτων.

Η Elcora είναι μία από τις πιο πρωτοποριακές και επιτυχημένες εταιρείες κατασκευής και προμήθειας ηλιακών θερμικών συστημάτων. Συνεχής έρευνα και πρόοδος, καθώς και ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών στα σχέδια και στις διαδικασίες παραγωγής, επιβεβαιώνουν ότι τα συστήματα Elcora είναι άριστης ποιότητας και ότι συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα και εξελίξεις.

ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Στα παθητικά συστήματα, η δεξαμενή αποθήκευσης είναι συνδεδεμένη με τους επίπεδους θερμικούς συλλέκτες.

Το σύστημα κανονικά στερεώνεται πάνω στη στέγη, αλλά μπορεί και να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε άλλη σταθερή, βολική και σωστά προσανατολισμένη επιφάνεια, η οποία να έχει μέγιστη έκθεση στον ήλιο. Το σύστημα λειτουργεί βάσει της αρχής του θερμοσίφωνα, όπου οι συλλέκτες επικαλυμμένοι με μια ειδική επιφάνεια απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου θερμαίνοντας το νερό. Καθώς το νερό θερμαίνεται, ανεβαίνει στην κορυφή του συλλέκτη και μέσα στη δεξαμενή εκτοπίζοντας το κρύο νερό, το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται στο κάτω μέρος του συλλέκτη σε μια συνεχόμενη διαδικασία.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Διαθέσιμα Χρώματα

Τα ενεργητικά συστήματα λειτουργούν και αυτά βάσει της αρχής του θερμοσίφωνα, μόνο που η δεξαμενή αποθήκευσης βρίσκεται μακριά από τους συλλέκτες. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι η δεξαμενή μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα χώρο έτσι ώστε να μην είναι ορατή, και μάλιστα να επιλεγεί μια μονωμένη τοποθεσία όπου θα μειώνει την απώλεια θερμότητας και θα βελτιώνει την αποδοτικότητα του συστήματος.

Το ενεργητικό σύστημα χρειάζεται μια αντλία και ένα διαφορικό θερμοστάτη για να παίρνει το κρύο νερό από τη δεξαμενή στους συλλέκτες ώστε να μπορεί να θερμανθεί. Είναι λίγο πιο ακριβό ως προς την τοποθέτηση εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του. Ωστόσο, η διαφορά τιμής αντισταθμίζεται από την αισθητική, αφού μόνο οι συλλέκτες είναι ορατοί καθιστώντας τα συστήματα αυτά τα πιο δημοφιλή από τα ηλιακά θερμικά συστήματα.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ COMBI

Το σύστημα combi είναι μια προέκταση του ενεργητικού συστήματος, το οποίο επίσης αποτελείται από θερμικούς συλλέκτες οι οποίοι τοποθετούνται στην οροφή και από τη δεξαμενή αποθήκευσης που τοποθετείται μακριά από αυτούς. Στο σύστημα αυτό η δεξαμενή χωρίζεται σε τμήματα βάσει των εναλλακτών θερμότητας.

Με τη χρήση εξελιγμένης αντλίας και διαφορικού θερμοστάτη, το ζεστό νερό διατίθεται για τις ανάγκες του νοικοκυριού, αλλά και για άλλες απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα για θέρμανση πισίνας ή για τις ανάγκες κεντρικής θέρμανσης.

Διαθέσιμα Χρώματα

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

Η Elcora σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλιακούς θερμικούς συλλέκτες χρησιμοποιώντας τα πιο προηγμένα υλικά απορρόφησης θερμότητας και διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους.

Οι απορροφητές κατασκευάζονται με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας λέιζερ συγκόλλησης για απόλυτη επαφή, καθώς οι εκάστοτε εξελίξεις της βιομηχανίας ενσωματώνονται αυτομάτως μόλις εμφανιστούν στην αγορά.

Λόγω της έκθεσης των συλλεκτών σε σκληρές καιρικές συνθήκες χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο ανθεκτικά υλικά, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εκτεταμένη διάρκεια ζωής.

Διαθέσιμα Χρώματα

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ & ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η εταιρεία έχει εμπειρία 35 χρόνων στην κατασκευή κυλίνδρων ζεστού νερού και σήμερα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί στις διαδικασίες παραγωγής της τα πιο προηγμένα, αυτόματα μηχανήματα συγκόλλησης ακριβείας.

Οι κύλινδροι εξωτερικά είναι κατασκευασμένοι από φύλλα ανοδιωμένου αλουμινίου με μόνωση από ανακυκλώσιμο, φιλικό προς το περιβάλλον, υψηλής πυκνότητας αφρό πολυουρεθάνης και είναι διαθέσιμοι σε διάφορες χωρητικότητες. Για λόγους αισθητικής, οι συλλέκτες και δεξαμενές νερού Elcora διατίθενται σε μια ποικιλία χρωμάτων.

Διαθέσιμα Χρώματα